BAL KARNAWAŁOWY

20.01.2018r. (sobota)

POŁOWINKI KARNAWAŁU

 19.00 – 02.00

35 zł/os – zawiera wstęp + przystawkę

Przystawka: Polędwiczki souse vide serwowane na orkiszowej grzance z sosem pieprzowym na bazie brandy.

 

GRA DJ BanDit

Szef Kuchni przygotwał wyjatkowe dania na ten dzień.

Menu na Bal Karnawałowy:

Przystawki

tatar wołowy z marynatami i żółtkiem 19 zł

marynowany pstrąg w ziołowej oliwie z kaparami i limonką 17 zł

tatar ze śledzia z dymką i korniszonem 10 zł

deska swojskich wędlin i serów dojrzewających z owocami i krakersami 38 zł

sałaty z grillowanym kurczakiem, fetą i mango 19 zł

Zupy

krem z dyni z prażonymi pestkami i oliwą 10 zł

zupa rybna z kawałkami łososia, krewetką i kluskami 14 zł

Dania rybne pstrąg zapiekany z warzywami pod beszamelem 24 zł

pieczony sandacz na sałatach 29 zł

Dania mięsne

pieczona sakiewka z polędwiczki, z warzywami i błękitnym serem 28 zł

rillowana pierś drobiowa z boczniakami w śmietanie 23 zł

pierś z gąski w sosie borowikowo – jabłkowym 28 zł

Dodatki

ziemniaki gotowane z koperkiem 6 zł

pieczony ziemniak w mundurku z sosem tzatziki 6 zł

buraczki zasmażane 6 zł

jarzyny blanszowane 6 zł

mix sałat z sosem vinegreat 6 zł

surówka marchwiowo – selerowo – porowa 6 zł

Desery

mus malinowy z bezami 13 zł

sernik z brzoskwiniami i lodami orzechowymi 17 zł

Wejściówki do nabycia w restauracji  58 620 06 48

lub

tutaj: