roza bal wiosenny

21 KWIETNIA 2018

sobota

godz. 19.00 – 02.00

gra DJ Krzysztof

30 zł/osoba

w cenie wstęp + przystawka

przystawka:
panacotta z malinami i pokruszonymi bezami


Podczas Balu będziemy serwować specjalne dania przygotowane przez Szefa Kuchni.


58 620 06 48

Skrócone menu obowiązujące podczas Balu:

Przekąski

Pasztet z gęsi z gruszką i musem malinowym 12 zł

Kurczak zapiekany z gorgonzolą i żurawiną na liściach dębu 14 zł

Marynowany łosoś w ziołach i czosnku na tostach 17 zł

Befsztk tatarski z marynatami i żółtkiem 19 zł

Deska swojskich wędlin i serów z owocami i krakersami 38 zł

Zapiekany camembert z owocami i żurawiną 12 zł

Zupy

Zupa chrzanowa z prażoną szynką 10 zł

Krem z białych warzyw 10 zł

Zupa wiosenna z nutką orientu 10 zł

Drugie dania:

Cielęcina zapiekana z warzywami 35 zł

Łosoś z pieca marynowany w imbirze i miodzie z pomarańczami 35 zł

Polędwica z dorsza z patelni na sałatach 27 zł

Steak wołowy serwowany na szpinaku z borowikami 50 zł

Dodatki

ziemniaki gotowane z koperkiem 6 zł
pieczony ziemniak w mundurku z sosem tzatziki 6 zł
ryż z warzywami 6 zł
buraczki 6 zł
jarzyny blanszowane 6 zł
mix sałat z sosem vinegrette 6 zł
sałatka colesław 6 zł

Desery

Śliwki karmelizowane z lodami 15 zł

Sernik w polewie czekoladowo – orzechowej 14 zł

Bezy z musem malinowym i lodami 15 zł