wielkanoc gdynia

Zupa:
Żurek wielkanocny na wędzonce z białą kiełbasą 1l – 30 zł
Krem z leśnych grzybów 1l – 33 zł
Barszcz czerwony 1l – 28 zł
– pasztecik 8 zł

Drugie danie:
Kaczka w całości z jabłkami i pomarańczami z sosem własnym 1600 g – 95 zł
Polędwiczki w sosie borowikowym lub porowym 130 g / 50 g – 28 zł
Łosoś gotowany w sosie koperkowym 140 g / 50 g – 32 zł
Łosoś z pieca marynowany w imbirze i miodzie z pomarańczą 140 g – 32 zł
Zraz wołowy z kwaszoną kapustą i grzybami 160 g / 50 g – 30 zł
Pierś z kaczki souse-vide w sosie borowikowo-jabłkowym 150 g / 50 g – 32 zł
Golonka z dzika z warzywami i sosem na bazie czerwonego wina i jałowca 240 g – 38 zł

Pierogi z okrasą:
Pierogi z gęsiną 8 szt. (ok. 340 g) – 27 zł
Pierogi ze szpinakiem 8 szt. (ok. 340 g) – 22 zł
Pierogi z soczewicą 8 szt. (ok. 340 g) – 24 zł
Pierogi ruskie 8 szt. (ok. 340 g) – 24 zł

Zakąski rybne:
Pstrąg w galarecie, sos tatarski 6 porcji – 72 zł
Łosoś w sosie remoulade / z glazurą 6 porcji – 84 zł
Śledzik w śmietanie z jabłkiem i cebulką 6 porcji – 40 zł
Śledzik w oliwie z cebulką 6 porcji – 40 zł
Śledzik w miodzie z cebulką 6 porcji – 40 zł
Śledzik w sosie musztardowym z kaparami 6 porcji – 4o zł
Roladka rybna z łososiem 6 porcji – 65 zł

Zakąski mięsne:
Pieczony schab ze śliwka i bekonem 6 porcji – 74 zł
Pasztet z gęsi z wiśniami 10 porcji (0,5 kg) – 65 zł
Rolada z boczku z suszonymi pomidorami 6 porcji – 74 zł
Pierś indycza faszerowana szpinakiem i serem wędzonym 6 porcji – 74 zł
Pierś indycza z gruszką i błękitnym serem 6 porcji – 74 zł
Rolada drobiowa z suszonymi pomidorami, oliwkami i mozzarellą 6 porcji – 74 zł
Grillowana polędwiczka w mięsnej otulinie 6 porcji – 74 zł

Sałatki:
Sałatka koktajlowa z ciecierzycą – 45 zł / kg
Sałatka śledziowa z porą, ziemniakami i ogórkiem 1 kg – 55 zł
Sałatka z kurczaka z ananasem i brzoskwiniami 1 kg – 60 zł
Tradycyjna sałatka jarzynowa 1 kg – 55 zł

Jajka faszerowane:
Jajka z pastą z wędzonej makreli 12 porcji – 42 zł
Jajka z łososiem marynowanym 12 porcji – 42 zł
Jajka w sosie tatarskim 12 porcji – 42 zł
Jajka w szynce 12 porcji – 42 zł
Jajka z kawiorem 12 porcji – 42 zł

Zamówienia przyjmujemy do 17.04.2019 r. / środa.
Odbiór zamówień w Wielki Piątek 19.04.2019 r. w godzinach 17:00 – 18:00.

Catering można odebrać na naczyniach własnych lub na jednorazowych (koszt 10 zł).

CENY POTRAW obejmują również porcjowanie potraw, ozdobne ułożenie i dekoracje z warzyw, owoców i sosów.

Spis potraw możesz pobrać TUTAJ

Kontakt: 58 620 06 48, 58 620 32 53

email: restauracja@rozawiatrow.com.pl

wielkanoc gdynia