wielkanoc gdynia

Zupa:
Żurek wielkanocny na wędzonce z białą kiełbasą 1l – 27 zł
Krem z leśnych grzybów 1l – 27 zł
Aksamitny krem z warzyw z ziołowymi grzankami 1l – 25 zł
Barszcz czerwony 1l – 25 zł
– pasztecik 7 zł

Drugie danie:
Kaczka w całości z jabłkami i pomarańczami z sosem własnym 1600 g – 80 zł
Polędwiczki w sosie borowikowym lub porowym 130 g / 50 g – 26 zł
Pierś z gęsi w sosie borowikowo – jabłkowym 150 g / 50 g – 32 zł
Zrazy wieprzowe zawijane z sosem własnym 160 g / 50 g – 23 zł
Łosoś gotowany w sosie koperkowym 140 g / 50 g – 35 zł
Łosoś z pieca marynowany w imbirze i miodzie z pomarańczą 140 g – 35 zł

Pierogi z okrasą:
Pierogi z gęsiną 10 szt. (ok. 300 g) 25 zł
Pierogi z dorszem 10 szt. (ok. 300 g) 22 zł
Pierogi ze szpinakiem 10 szt. (ok. 300 g) 20 zł

Zakąski rybne:
Pstrąg w galarecie, sos tatarski 6 porcji – 72 zł
Sandacz w galarecie, sos tatarski 6 porcji – 72 zł
Łosoś w sosie remoulade 6 porcji – 84 zł
Pulpeciki z dorsza w sosie greckim 6 porcji – 60 zł
Śledzik w śmietanie z jabłkiem i cebulką 6 porcji – 36 zł
Śledzik w oliwie z cebulką 6 porcji – 36 zł
Roladka rybna z łososiem 6 porcji – 60 zł

Zakąski mięsne:
Pieczony schab ze śliwka i bekonem 6 porcji – 72 zł
Pasztet z gęsi z żurawiną 10 porcji (0,5 kg) – 60 zł
Rolada z boczku z suszonymi pomidorami 6 porcji 72 zł
Pierś indycza faszerowana szpinakiem i serem wędzonym 6 porcji 72 zł
Pierś indycza z gruszką i błękitnym serem 6 porcji – 72 zł
Rolada drobiowa z suszonymi pomidorami, oliwkami i mozzarellą 6 porcji – 72 zł
Grillowana polędwiczka w mięsnej otulinie 6 porcji – 72 zł

Sałatki:
Łosoś marynowany z limonką na sałatach 1 kg – 60 zł
Sałatka śledziowa z porą, ziemniakami i ogórkiem 1 kg – 50 zł
Sałatka z kurczaka z ananasem i brzoskwiniami 1 kg – 55 zł
Tradycyjna sałatka jarzynowa 1 kg – 50 zł

Jajka faszerowane:
Jajka z pastą z wędzonej makreli 12 porcji – 40 zł
Jajka z łososiem marynowanym 12 porcji – 40 zł
Jajka w sosie tatarskim 12 porcji – 40 zł
Jajka w szynce 12 porcji – 40 zł
Jajka z kawiorem 12 porcji – 35 zł

Zamówienia przyjmujemy do 28.03.2018r (środa).
Odbiór zamówień w Wielki Piątek 30.03.2018r. w godzinach 17:00 – 18:00.

Catering można odebrać na naczyniach własnych lub na jednorazowych (koszt 10 zł).

CENY POTRAW obejmująrównież porcjowanie potraw, ozdobne ułożenie i dekoracje z warzyw, owoców i sosów.

Spis potraw możesz pobrać TUTAJ

Kontakt: 58 620 06 48, 58 620 32 53

email: restauracja@rozawiatrow.com.pl

wielkanoc gdynia