Catering

Przygotowane dania dla Państwa wygody.

Do zamówienia i odebrania w restauracji – na naszych lub Państwa naczyniach.

Istnieje możliwość dowozu, po wcześniejszych ustaleniach.

Proponujemy zarówno klasyczną formułę jak i nowoczesną – w postaci finger food.

 

Catering jest przyjęty do realizacji w momencie otrzymania od nas potwierdzenia.

Menu Cateringowe

Zupy:
żurek na wędzonce 1l  –  27 zł
Barszcz czerwony 1l  –  23 zł
– pasztecik 7 zł

Dania główne (drugie dania):
Kaczka w całości z jabłkami i pomarańczami z sosem własnym 1600 g  –  95 zł
Polędwiczki w sosie borowikowym lub porowym 130 g / 50 g  –  28 zł
Łosoś gotowany w sosie koperkowym 140 g / 50 g  –  32 zł
Łosoś z pieca marynowany w imbirze i miodzie z pomarańczą 140 g  – 32 zł
Zraz wołowy z kwaszoną kapustą i grzybami 160 g / 50 g  –  30 zł
Pierś z kaczki souse-vide w sosie borowikowo-jabłkowym 160 g / 50 g  –  32 zł
Golonka z dzika z warzywami i sosem na bazie czerwonego wina i jałowca 240 g  –  38 zł
Marynowana pierś z indyka w sosie kurkowym 130 g / 50g  –  30 zł

Zakąski rybne:
Pstrąg w galarecie, sos tatarski 6 porcji  –  72 zł
Łosoś w sosie remoulade / z glazurą 6 porcji  –  84 zł
Śledzik w śmietanie z jabłkiem i cebulką 6 porcji  –  40 zł
Śledzik w oliwie z cebulką 6 porcji  –  40 zł
Śledzik w miodzie z cebulką 6 porcji  –  40 zł
Śledzik w sosie musztardowym z kaparami 6 porcji  –  40 zł
Roladka rybna z łososiem 6 porcji  –  65 zł
Sandacz w galarecie, sos tatarski 6 porcji  –  80 zł
Pulpeciki z dorsza w sosie greckim 6 porcji  –  60 zł

Zakąski mięsne:
Pieczony schab ze śliwką i bekonem 6 porcji  –  74 zł
Pasztet z gęsi z wiśniami 10 porcji (0,5 kg)  –  65 zł
Rolada z boczku z suszonymi pomidorami 6 porcji  –  74 zł
Pierś indycza faszerowana szpinakiem i serem wędzonym 6 porcji  –  74 zł
Pierś indycza gruszką i błękitnym serem 6 porcji  –  74 zł
Rolada drobiowa z suszonymi pomidorami, oliwkami i mozzarellą 6 porcji  –  74 zł
Grillowana polędwiczka w mięsnej otulinie 6 porcji  –  74 zł
Pierś z kaczki z jabłkami i żurawiną 6 porcji  –  80 zł
Tymbaliki drobiowe 6 porcji  –  60 zł

Sałatki:
Sałatka śledziowa z porem, ziemniakami i ogórkiem 1 kg  –  55 zł
Sałatka z kurczaka z ananasem i brzoskwiniami 1 kg  –  60 zł
Sałatka koktajlowa z ciecierzycą 1 kg  –  45 zł
Tradycyjna sałatka jarzynowa 1 kg  –  55 zł

Jaja faszerowane:
Jajka z pastą z wędzonej makreli 12 porcji  –  42 zł
Jajka z łososiem marynowanym 12 porcji  –  42 zł
Jajka w sosie tatarskim 12 porcji  –  42 zł
Jajka w szynce 12 porcji  –  42 zł
Jajka z kawiorem 12 porcji  –  42 zł

Finger food – 8 zł/1 zakąska
Marynowany łosoś na krakersach z oliwkami i rukolą
Tatar z łososia z dymką i kaparami
Pieczony pstrąg z sosem cytrynowym
Szynka parmeńska z melonem i rukolą
Mini szaszłyki owocowe
Mini szaszłyki z krewetek
Mini szaszłyki serowe
Mini vol-au-venty z musami na bazie avocado i wędzonej ryby

Tartinki (mini kanapeczki z różnego rodzaju pieczywa przygotowane na bazie różnych musów) np.:
– mus szynkowo-twarogowy
– paprykowo-twarogowy
– z wędzonej ryby
– puszysty z gęsi

Sałatki koktajlowe np.:
– z kurczakiem i ananasem
– z szynką i kiełkami soi
– śledziowa
– vegańska z ciecierzycą

Koreczki mięsno – warzywne

Mini tymbaliki np.:
– z łososiem
– z kurczakiem
– z krewetkami
– z warzywami

Muszle makaronowe nadziewane różnymi farszami i dodatkami

Panna cotta z musem czekoladowym
Panna cotta z wiśniami
Karmelizowany creme brulee
Ciasteczka bankietowe
Koktajle owocowe