Ostatki

♥ Ostatnia Sobota Karnawału ♥

02.03.2019r.

od 19:00 do 02:00

 

Gra DJ Krzysztof

Sala Kapitańska

wstęp 40 zł / osobę

 

podczas Ostatków

będziemy serwować specjalne dania przygotowane przez Szefa Kuchni

 

Menu ostatkowe:

Zupy

Krem z białych warzyw z pieczonym ziemniakiem i kolendrą – 12 zł

Rosół drobiowo – wołowy z lanymi kluskami – 10 zł

Flaki wołowe – 14 zł

Rybna z kluseczkami i kawałkami łososia i wędzonego pstrąga – 14 zł

 

Drugie dania

Zraz wołowy z kwaszoną kapustą i grzybami – 34 zł

Golonka z dzika z warzywami i sosem na bazie czerwonego wina i jałowca – 38 zł

Pierś z kaczki souse vide w sosie borowikowo-jabłkowym – 34 zł

Tradycyjny de volaille – 19 zł

Filet z kurczaka zagrodowego z grilla – 18 zł

 

Dodatki

Pieczony ziemniak z sosem tzatziki – 6 zł   |   Ziemniaki z koperkiem – 6 zł

Ryż z warzywami – 6 zł   |   Frytki – 6 zł

Buraczki zasmażane – 6 zł   |   Kapusta modra – 6 zł

Warzywa z grilla – 6 zł   |   Mix sałat z sosem vinegrette – 6 zł

Surówka z marchwi z jabłkiem i chrzanem – 6 zł

Surówka z selera z ananasem i żurawiną – 6 zł

 

Zakąski

Prosciutto na sałatach z figą i kozim serem – 19 zł

Tatar wołowy z żółtkiem i dodatkami – 19 zł

Kaczka w sezamie z gruszką i glazurowaną marchwią – 19 zł

Łosoś marynowany na orkiszowej grzance – 14 zł

Pasztet z gęsi na żurawinowej galaretce – 12 zł   |    Dechy serowo-wędlinowe z owocami i krakersami – 38 zł

Śledź w przyprawach korzennych – 10 zł  |   Śledź z cebulą w miodzie – 10 zł

 

Desery

Sernik domowy na czekoladowym spodzie – 12 zł

Szarlotka z lodami – 12 zł

 

Napoje ciepłe, zimne oraz alkohole wg KARTY MENU


Wejściówki na Ostatki do nabycia w restauracji 58 620 06 48

lub

bezpośrednio tutaj: