Catering Róża Wiatrów – dania na wynos na spotkania, eventy, imprezy.

Przygotowane, gotowe do serwowania dania dla Państwa wygody.

Do zamówienia i odebrania w restauracji – na jednorazowych lub Państwa naczyniach.

Istnieje możliwość dowozu, po wcześniejszych ustaleniach.

Proponujemy zarówno klasyczną formułę jak i nowoczesną – w postaci finger food.

Tel do restauracji: 58 620 06 48,  58 620 32 53

Catering jest przyjęty do realizacji w momencie otrzymania od nas potwierdzenia.

Menu Cateringowe

Zupy:

  • Żurek na wędzonce 1l – 37 zł
  • Barszcz czerwony 1l – 34 zł – pasztecik 10 zł
  • Zupa grzybowa 1l – 40

 

Dania główne (drugie dania):

  • Zraz wołowy tradycyjny w sosie własnym 160g/50g – 40 zł
  • Pierś z gęsi souse-vide w sosie borowikowo – jabłkowym 160g/50 g – 42 zł
  • Dorsz zapiekany na warzywach w sosie porowo – żurawinowym 530g – 42 zł
  • Karp smażony w cieście 140g – 35 zł
  • Kaczka w całości z jabłkami i pomarańczami z sosem własnym 1600g – 140 zł
  • Polędwiczki w sosie borowikowym lub porowym 130g/50g – 35 zł
  •  Łosoś gotowany w sosie koperkowym 140g/50g – 42 zł
  • Łosoś z pieca marynowany w imbirze i miodzie  z pomarańczą 140g – 42 zł

 

Zakąski rybne:

  • Pstrąg w glazurze, sos tatarski 6 porcji – 82 zł
  • Łosoś w sosie remoulade / z glazurą 6 porcji – 94 zł
  • Śledzik w śmietanie z jabłkiem i cebulką 6 porcji – 52 zł
  • Śledzik w oliwie z cebulką 6 porcji – 52 zł
  • Śledzik w miodzie z cebulką 6 porcji – 52 zł Śledzik w sosie musztardowym z kaparami 6 porcji – 52 zł
  • Roladka z łososia faszerowana dorszem 6 porcji – 75 zł
  • Sandacz w glazurze, sos tatarski 6 porcji – 94 zł
  • Pulpety z dorsza w zalewie winno – octowej 6 porcji – 72 zł

 

Zakąski mięsne

  • Pieczony schab ze śliwką i bekonem 6 porcji – 86 zł Pasztet z gęsi z wiśniami 10 porcji (0,5 kg) – 77 zł Rolada z boczku z suszonymi pomidorami 6 porcji – 86 zł
  • Pierś indycza faszerowana szpinakiem i serem wędzonym 6 porcji – 86 zł
  • Pierś indycza gruszką i błękitnym serem 6 porcji – 86 zł
  • Rolada drobiowa z suszonymi pomidorami, oliwkami i mozzarellą 6 porcji – 86 zł
  • Grillowana polędwiczka w mięsnej otulinie 6 porcji – 86 zł
  • Pierś kaczki z jabłkami i żurawiną 6 porcji – 95 zł

 

Ciasto:

  • Sernik (okrągły – 23 cm, ok. 1,5 kg) – 90 zł

 

Jaja faszerowane: (12 porcji) – 52 zł

jajka z pastą z wędzonej makreli, jajka z łososiem marynowanym, jajka w sosie tatarskim, jajka w szynce, jajka z kawiorem

 

Sałatki:

  • Brokułowa z grillowanym kurczakiem 1kg – 72 zł
  • Z kurczaka z ananasem i brzoskwiniami 1kg – 75 zł
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa 1 kg – 73 zł
  • Ziemniaczana z marynowanym śledziem 1 kg – 66 zł
  • Kapusta modra, buraczki zasmażane 1 kg – 45 zł

 

Pierogi (7 szt. – ok. 300g):

Kapusta i grzyby, szpinak, ruskie, soczewica, twaróg – 25 zł Gęsina – 30 zł