Catering

Przygotowane dania dla Państwa wygody.

Do zamówienia i odebrania w restauracji – na jednorazowych lub Państwa naczyniach.

Istnieje możliwość dowozu, po wcześniejszych ustaleniach.

Proponujemy zarówno klasyczną formułę jak i nowoczesną – w postaci finger food.

 

Catering jest przyjęty do realizacji w momencie otrzymania od nas potwierdzenia.

Menu Cateringowe

Zupy:

Żurek na wędzonce 1l – 37 zł

Barszcz czerwony 1l – 34 zł

– pasztecik 10 zł

 

Dania główne (drugie dania):

Kaczka w całości z jabłkami i pomarańczami z sosem własnym 1600g – 140 zł

Polędwiczki w sosie borowikowym lub porowym 130g/50g – 34 zł

Łosoś gotowany w sosie koperkowym 140g/50g – 42 zł

Łosoś z pieca marynowany w imbirze i miodzie z pomarańczą 140g – 42 zł

Zraz wołowy tradycyjny w sosie własnym 160g/50g – 40 zł

Pierś z gęsi souse-vide w sosie borowikowo-jabłkowym 160g/50 g – 42 zł

Dorsz zapiekany na warzywach w sosie porowo – żurawinowym 530g – 42 zł

 

Zakąski rybne:

Pstrąg w glazurze, sos tatarski 6 porcji – 82 zł

Łosoś w sosie remoulade / z glazurą 6 porcji – 94 zł

Śledzik w śmietanie z jabłkiem i cebulką 6 porcji – 52 zł

Śledzik w oliwie z cebulką 6 porcji – 52 zł

Śledzik w miodzie z cebulką 6 porcji – 52 zł

Śledzik w sosie musztardowym z kaparami 6 porcji – 52 zł

Roladka z łososia faszerowana dorszem 6 porcji – 75 zł

Sandacz w galarecie, sos tatarski 6 porcji – 94 zł

Pulpety z dorsza w zalewie winno – octowej 6 porcji – 72 zł

 

Zakąski mięsne:

Pieczony schab ze śliwką i bekonem 6 porcji – 86 zł

Pasztet z gęsi z wiśniami 10 porcji (0,5 kg) – 77 zł

Rolada z boczku z suszonymi pomidorami 6 porcji – 86 zł

Pierś indycza faszerowana szpinakiem i serem wędzonym 6 porcji – 86 zł

Pierś indycza gruszką i błękitnym serem 6 porcji – 86 zł

Rolada drobiowa z suszonymi pomidorami, oliwkami i mozzarellą 6 porcji – 86 zł

Grillowana polędwiczka w mięsnej otulinie 6 porcji – 86 zł

Pierś z kaczki z jabłkami i żurawiną 6 porcji – 95 zł

 

Sałatki:

Brokułowa z grillowanym kurczakiem 1kg – 72 zł

Z kurczaka z ananasem i brzoskwiniami 1kg – 75 zł

Tradycyjna sałatka jarzynowa 1 kg – 73 zł

Ziemniaczana z marynowanym śledziem 1 kg – 66 zł

Jaja faszerowane: – 52 zł

Jajka z pastą z wędzonej makreli 12 porcji

Jajka z łososiem marynowanym 12 porcji

Jajka w sosie tatarskim 12 porcji

Jajka w szynce 12 porcji

Jajka z kawiorem 12 porcji

 

 

Finger food – 10 zł/1 szt.

Marynowany łosoś na krakersach z oliwkami i rukolą

Tatar z łososia z dymką i kaparami

Pieczony pstrąg z sosem cytrynowym

Szynka parmeńska z melonem i rukolą

Mini szaszłyki owocowe

Mini szaszłyki z krewetek

Mini szaszłyki serowe

Mini vol-au-venty z musami na bazie avocado i wędzonej ryby

 

Tartinki (mini kanapeczki z różnego rodzaju pieczywa przygotowane na bazie różnych musów) np.:

– mus szynkowo-twarogowy

– paprykowo-twarogowy

– z wędzonej ryby

– puszysty z gęsi

 

Sałatki koktajlowe np.:

– z kurczakiem i ananasem

– z szynką i kiełkami soi

– śledziowa

– wegańska z ciecierzycą

 

Koreczki mięsno – warzywne

 

Mini tymbaliki np.:

– z łososiem

– z kurczakiem

– z krewetkami

– z warzywami

 

Muszle makaronowe nadziewane różnymi farszami i dodatkami

 

Desery:

Panna cotta z musem czekoladowym

Panna cotta z wiśniami

Karmelizowany creme brulee

Ciasteczka bankietowe

Koktajle owocowe