Imprezy okolicznościowe

Imprezy okolicznościowe w Restauracji Róża Wiatrów

UWAGA! OPEN BAR GRATIS przy menu 3 i 4 od niedzieli do czwartku (nie dotyczy piątków i sobót)

MENU 1   |   do 3h*   |   115 zł/os
Zupa – 1 do wyboru
Dania główne – 1,5 porcji na osobę do wyboru
Dodatki: ziemniaki z koperkiem, zapiekane, frytki, miksy sałatkowe z sosami, jarzynki na ciepło
Woda z cytryną, kawa, herbata – bez ograniczeń
Dopłata do napojów gazowanych i soków 100% bez ograniczeń – 7 zł / os

Open Bar – 80 zł/osobę – wino, wódka, piwo
Open Bar Plus – 95 zł/osobę – wino, wódka premium (Finlandia, Absolut), piwo,
whisky (Johnnie Walker, Ballantine’s, Grant’s)

MENU 2   |   do 5h*   |   155 zł
Zupa – 1 do wyboru
Dania główne – 1,5 porcji na osobę do wyboru
Dodatki: ziemniaki z koperkiem, zapiekane, frytki, miksy sałatkowe z sosami, jarzynki na ciepło
Przekąski zimne (3 na osobę) do wyboru
Woda z cytryną, kawa, herbata – bez ograniczeń
Dopłata do napojów gazowanych i soków 100% bez ograniczeń – 10 zł / os

Z tym menu butelka 0,5l wódki czystej w cenie 45 zł
Open Bar – 80 zł/osobę – wino, wódka, piwo
Open Bar Plus – 95 zł/osobę – wino, wódka premium (Finlandia, Absolut), piwo,
whisky (Johnnie Walker, Ballantine’s, Grant’s)

MENU 3   |   do 7h*   |   185 zł
Zupa – 1 do wyboru
Dania główne – 1,5 porcji na osobę do wyboru
Dodatki: ziemniaki z koperkiem, zapiekane, frytki, miksy sałatkowe z sosami, jarzynki na ciepło
Przekąski zimne (3 na osobę) do wyboru
Dodatkowe danie na ciepło do wyboru
Woda z cytryną, kawa, herbata – bez ograniczeń
Dopłata do napojów gazowanych i soków 100% bez ograniczeń – 11 zł / os

Z tym menu butelka 0,5l wódki czystej w cenie 40 zł
Open Bar – 75 zł/osobę – wino, wódka, piwo
Open Bar Plus – 90 zł/osobę – wino, wódka premium (Finlandia, Absolut), piwo,
whisky (Johnnie Walker, Ballantine’s, Grant’s)

MENU 4   |   do 8h*   |   220 zł
Przystawka – 1 do wyboru
Zupa – 1 do wyboru
Dania główne – 2 porcje na osobę do wyboru
Dodatki: ziemniaki z koperkiem, zapiekane, frytki, miksy sałatkowe z sosami, jarzynki na ciepło
Przekąski zimne (4 na osobę) do wyboru (z glazurą lub bez)
Dodatkowe danie na ciepło do wyboru
Woda z cytryną, kawa, herbata – bez ograniczeń
Dopłata do napojów gazowanych i soków 100% bez ograniczeń – 10 zł / os

Z tym menu dodatkowa butelka 0,5l wódki czystej w cenie 35 zł
Open Bar – 68 zł/osobę – wino, wódka, piwo
Open Bar Plus – 83 zł/osobę – wino, wódka premium (Finlandia, Absolut), piwo,
whisky (Johnnie Walker, Ballantine’s, Grant’s)

UWAGA! OPEN BAR GRATIS przy menu 3 i 4 od niedzieli do czwartku (nie dotyczy piątków i sobót)

PRZYSTAWKA      

  • indyk z ziołach na gorących boczniakach w śmietanie
  • łosoś marynowany na toście z musem chrzanowym

ZUPA

  • rosół z makaronem i kawałkami kurczaka 
  • krem z borowików
  • krem z pomidorów z parmezanem, świeżą bazylią i łezką śmietany
  • aksamitny krem z warzyw z ziołowymi grzankami
  • zupa rybna z łososiem i krewetkami

DANIE GŁÓWNE

  • pierś z gęsi w sosie jabłkowo-borowikowym
  • pierś z indyka w pomidorach i cukinii
  • kaczka pieczona faszerowana ryżem z majerankiem i jabłkiem (ok. 4 porcji)
  • de’volaille
  • pieczona pierś z indyka w sosie curry z ananasem
  • zrazy wołowe zawijane z sosem własnym
  • pieczony karczek w sosie własnym
  • polędwiczki w sosie borowikowym / porowym
  • dorsz zapiekany z warzywami pod beszamelem / w sosie porowo – żurawinowym
  • łosoś z pieca marynowany w imbirze i miodzie z pomarańczą
  • pieczonka golonka w piwie i pomidorach
  • Dla dzieci: nuggetsy z kurczaka, pizza

PRZEKĄSKI ZIMNE – z glazurą lub bez glazury

  • pierś indycza faszerowana szpinakiem i wędzonym serem
  • roladka drobiowa z suszonymi pomidorami, oliwkami i mozzarellą
  • grillowana polędwiczka w mięsnej otulinie
  • rolada z boczku z suszonymi pomidorami
  • schab ze śliwką i bekonem / bakłażan po kaszubsku                                    
  • indycza z gruszką i błękitnym serem
  • kaczka faszerowana z żurawiną i bakaliami                                         
  • pieczony rostbef (rożki z musem chrzanowym)
  • befsztyk tatarski | pasztet gęsi z wiśniami
  • filet z łososia w sosie remoulade / z glazurą                             
  • filet z pstrąga w sosie remoulade / z glazurą
  • tortille różne | zimne nóżki
  • tymbaliki rybne / drobiowe  |  jajka w różnych odsłonach
  • śledzie w różnych odsłonach
  • sałatki koktajlowe, domowe   |   tarty różne (ok. 8 porcji)

DODATKOWE DANIE NA CIEPŁO

  • schab pieczony z kością, serwowany z kopytkami, sosem własnym i karmelizowaną cebulką
  • szynka płonąca z kaszą i bakaliami oraz zimnymi sosami
  • marynowana pierś indycza pieczona w cieście francuskim, podawana z sosem kurkowym

Tort w cenie 130 zł/kg  |   Ciastko – 12 zł/szt                                                                           

  • Istnieje możliwość przyniesienia ciasta zakupionego poza lokalem (z paragonem) opłata serwisowa 7 zł/os.
  • Istnieje możliwość przyniesienia alkoholu zakupionego poza lokalem – opłata serwisowa 15 zł / os.

DODATKOWE INFORMACJE

w czasie imprez tanecznych – piątek  – karta wstępu 10 zł, w sobotę – 15 zł Dzieci: do lat 4 = gratis, do 10 lat = 50% ceny, powyżej 10 lat = 100% ceny

W czasie imprez tanecznych (piątek/sobota) dzieci zapraszamy max do godz. 20.00

*Powyżej przewidzianej liczby godzin na imprezę – dopłata 9 zł/h od osoby

SZCZEGÓŁY

PRZYSTAWKA
indyk w ziołach na gorących boczniakach w śmietanie
łosoś marynowany na toście z musem chrzanowym

ZUPA
rosół z makaronem i kawałkami kurczaka | krem z borowików
krem z pomidorów z parmezanem, świeżą bazylią i łezką śmietany
aksamitny krem z warzyw z ziołowymi grzankami
zupa rybna z łososiem i krewetkami

DANIE GŁÓWNE
pierś z gęsi w sosie jabłkowo-borowikowym  |  pierś z indyka w pomidorach i cukinii
kaczka pieczona faszerowana ryżem z majerankiem i jabłkiem (ok. 4 porcji)
de volaille  |  pieczona pierś z indyka w sosie curry z ananasem
zrazy wołowe zawijane z sosem własnym  |  pieczony karczek w sosie własnym
polędwiczki w sosie borowikowym / porowym
dorsz zapiekany z warzywami pod beszamelem / w sosie porowo – żurawinowym
łosoś z pieca marynowany w imbirze i miodzie z pomarańczą
pieczona golonka w piwie i pomidorach

PRZEKĄSKI ZIMNE – z glazurą lub bez glazury
pierś indycza faszerowana szpinakiem i wędzonym serem
roladka drobiowa z suszonymi pomidorami, oliwkami i mozzarellą
schab ze śliwką i bekonem
pierś indycza z gruszką i błękitnym serem
kaczka faszerowana z żurawiną i bakaliami
pieczony rostbef (rożki z musem chrzanowym)
befsztyk tatarki (dopłata 10 zł)  |  pasztet gęsi z wiśniami
filet z łososia w sosie remoulade / z glazurą
filet z pstrąga w sosie remoulade / z glazurą
tortilla z marynowanym łososiem | zimne nózki
tymbaliki rybne / drobiowe  |  jajka w różnych odsłonach
łódeczki ziemniaczane faszerowane sałatką śledziową
śledzie w różnych odsłonach
sałatki koktajlowe, domowe  |  tarty różne (ok. 10 porcji)

DODATKOWE DANIE NA CIEPŁO
schab pieczony z kością, serwowany z kopytkami , sosem własnym i karmelizowaną cebulką
szynka płonąca z kaszą i bakaliami oraz zimnymi sosami
marynowana pierś indycza pieczona w cieście francuskim podawana z sosem kurkowym

DANIE DLA DZIECI
Nuggetsy z kurczaka
Pizza

Tort w cenie 110 zł/kg

Ciastko – 10 zł/szt

Istnieje możliwość przyniesienia ciasta zakupionego poza lokalem (z paragonem), opłata serwisowa 5 zł/os.

DODATKOWE INFORMACJE

w czasie imprez tanecznych – piątek – karta wstępu 5 zł, w sobotę – 10 zł
Dzieci: do lat 4 = gratis, do 10 lat = 50% ceny, powyżej 10 lat = 100% ceny
W czasie imprez tanecznych (piątek/sobota) dzieci zapraszamy do godz. 20.00

*Powyżej przewidzianej liczby godzin na imprezę – dopłata 7 zł/h od osoby

 

Menu okolicznościowe możesz pobrać TUTAJ

Kontakt: 58 620 06 48, 58 620 32 53

email: restauracja@rozawiatrow.com.pl

fajfy