Przyjęcia komunijne
Przyjęcia komunijne na Skwerze Kościuszki – oferta na 2020r
MENU 1 120 zł/osobę
Obiad:
Zupa (do wyboru)
rosół z makaronem i kawałkami kurczaka
krem z pomidorów z parmezanem, świeżą bazylią i łezką śmietany
aksamitny krem z warzyw z ziołowymi grzankami
botwinka z jajkiem | zupa rybna z łososiem i krewetkami
II Danie (1,5 porcji mięsa na osobę), do wyboru, podane na paterach
polędwiczki na sosie borowikowym / porowym | de volaille
pierś z indyka w pomidorach i cukinii | pieczony karczek w sosie własnym
kaczka pieczona faszerowana ryżem z majerankiem i jabłkiem (ok. 4 porcji)
pierś z gęsi w sosie jabłkowo-borowikowym
zrazy wołowe zawijane z sosem własnym
dorsz zapiekany z warzywami pod beszamelem / w sosie porowo-żurawinowym
łosoś pieczony w imbirowo-miodowej marynacie
pieczona pierś z indyka w sosie curry z ananasem
pieczona golonka w piwie i pomidorach
Danie główne dla DZIECI:
nuggetsy z kurczaka | pizza
Dodatki:
ziemniaczki młode / frytki
mixy sałatkowe z sosami, warzywa blanszowane
mizeria, buraczki zasmażane
Woda z cytryną, kawa i herbata – bez ograniczeń.
Dopłata do napojów gazowanych i soków 100% bez ograniczeń – 10 zł / os.
* Tort – istnieje możliwość zamówienia artystycznego tortu komunijnego w cenie 170 zł/kg (kielich lub księga – min. 2 kg), lub standardowego, okrągłego – 130 zł/kg
** Ciastko – 12 zł/szt
Istnieje możliwość przyniesienia ciasta zakupionego poza lokalem (z paragonem).
Opłata serwisowa 8 zł/os.
MENU 2 160 zł/osobę
Obiad:
Zupa (do wyboru)
rosół z makaronem i kawałkami kurczaka
krem z pomidorów z parmezanem, świeżą bazylią i łezką śmietany
aksamitny krem z warzyw z ziołowymi grzankami
botwinka z jajkiem | zupa rybna z łososiem i krewetkami
II Danie (1,5 porcji mięsa na osobę), do wyboru, podane na paterach
polędwiczki na sosie borowikowym / porowym | de volaille
pierś z indyka w pomidorach i cukinii | pieczony karczek w sosie własnym
kaczka pieczona faszerowana ryżem z majerankiem i jabłkiem (ok. 4 porcji)
pierś z gęsi w sosie jabłkowo-borowikowym
zrazy wołowe zawijane z sosem własnym
dorsz zapiekany z warzywami pod beszamelem / w sosie porowo-żurawinowym
łosoś pieczony w imbirowo-miodowej marynacie
pieczona pierś z indyka w sosie curry z ananasem
pieczona golonka w piwie i pomidorach
Danie główne dla DZIECI:
nuggetsy z kurczaka | pizza
Dodatki:
ziemniaczki młode / frytki
mixy sałatkowe z sosami, warzywa blanszowane
mizeria, buraczki zasmażane
Przekąski zimne (3 przekąski na osobę), z glazurą lub bez glazury:
pierś indycza faszerowana szpinakiem i wędzonym serem
schab ze śliwką i bekonem | grillowana polędwiczka w mięsnej otulinie
roladka z boczku z suszonymi pomidorami, oliwkami i mozzarellą
pstrąg w glazurze / sos remoulade | sałatki koktajlowe, domowe | tarty różne (ok. 10 porcji)
pierś indycza z gruszką i błękitnym serem | tortilla z marynowanym łososiem
pasztet z gęsi z wiśniami | kaczka faszerowana żurawiną i bakaliami
pieczony rostbef (rożki z musem chrzanowym) | befsztyk tatarski (dopł. 5 zł)
filet z łososia w sosie remoulade / z glazurą | tymbaliki rybne / drobiowe
jajka w różnych odsłonach | łódeczki faszerowane sałatką śledziową | zimne nóżki
pieczywo, masło, sosy zimne
Woda z cytryną, kawa i herbata – bez ograniczeń.
Dopłata do napojów gazowanych i soków 100% bez ograniczeń – 10 zł / os.
* Tort – istnieje możliwość zamówienia artystycznego tortu komunijnego w cenie 170 zł/kg (kielich lub księga – min. 2 kg), lub standardowego, okrągłego – 130 zł/kg
** Ciastko – 12 zł/szt
Istnieje możliwość przyniesienia ciasta zakupionego poza lokalem (z paragonem).
Opłata serwisowa 8 zł/os.
MENU 3 190 zł/osobę
Obiad:
Zupa (do wyboru)
rosół z makaronem i kawałkami kurczaka
krem z pomidorów z parmezanem, świeżą bazylią i łezką śmietany
aksamitny krem z warzyw z ziołowymi grzankami
botwinka z jajkiem | zupa rybna z łososiem i krewetkami
II Danie (1,5 porcji mięsa na osobę), do wyboru, podane na paterach
polędwiczki na sosie borowikowym / porowym | de volaille
pierś z indyka w pomidorach i cukinii | pieczony karczek w sosie własnym
kaczka pieczona faszerowana ryżem z majerankiem i jabłkiem (ok. 4 porcji)
pierś z gęsi w sosie jabłkowo-borowikowym
zrazy wołowe zawijane z sosem własnym
dorsz zapiekany z warzywami pod beszamelem / w sosie porowo-żurawinowym
łosoś pieczony w imbirowo-miodowej marynacie
pieczona pierś z indyka w sosie curry z ananasem
pieczona golonka w piwie i pomidorach
Danie główne dla DZIECI:
nuggetsy z kurczaka | pizza
Dodatki:
ziemniaczki młode / frytki
mixy sałatkowe z sosami, warzywa blanszowane
mizeria, buraczki zasmażane
Przekąski zimne (3 przekąski na osobę), z glazurą lub bez glazury:
pierś indycza faszerowana szpinakiem i wędzonym serem
schab ze śliwką i bekonem | grillowana polędwiczka w mięsnej otulinie
roladka z boczku z suszonymi pomidorami, oliwkami i mozzarellą
pstrąg w glazurze / sos remoulade| sałatki koktajlowe, domowe | tarty różne (ok. 10 porcji)
pierś indycza z gruszką i błękitnym serem | tortilla z marynowanym łososiem
pasztet z gęsi z wiśniami | kaczka faszerowana żurawiną i bakaliami
pieczony rostbef (rożki z musem chrzanowym) | befsztyk tatarski (dopł. 5 zł)
filet z łososia w sosie remoulade / z glazurą | tymbaliki rybne / drobiowe
jajka w różnych odsłonach | łódeczki faszerowane sałatką śledziową | zimne nóżki
pieczywo, masło, sosy zimne
Woda z cytryną, kawa i herbata – bez ograniczeń.
Dopłata do napojów gazowanych i soków 100% bez ograniczeń – 10 zł / os.
Danie na ciepło (do wyboru)
schab pieczony z kością, serwowany z kopytkami i sosem własnym z karmelizowaną cebulką
szynka płonącą z kaszą i bakaliami oraz zimnymi sosami
marynowana pierś indycza pieczona w cieście francuskim podawana z sosem kurkowym
* Tort – istnieje możliwość zamówienia artystycznego tortu komunijnego w cenie 170 zł/kg (kielich lub księga – min. 2 kg), lub standardowego, okrągłego – 130 zł/kg
** Ciastko – 12 zł/szt
Istnieje możliwość przyniesienia ciasta zakupionego poza lokalem (z paragonem).
Opłata serwisowa 8 zł/os.
DODATKOWE INFORMACJE
Dzieci: do lat 4 = gratis, do 10 lat = 50% ceny, powyżej 10 lat = 100% ceny
Pokrowiec na krzesło dziecka komunijnego gratis. Dodatkowe pokrowce – 6 zł/os.
Masz pytanie – zadzwoń: 58 620 06 48 lub napisz: restauracja@rozawiatrow.com.pl
