wesele Gdynia

Wesela

Organizacja wesel

Nasze sale:

– są z widokiem na morze (jesteśmy przy samym nabrzeżu)

– przestronne wnętrza pozwalają na wesela do 200 osób

– umożliwiają aranżację stołów długich lub okrągłych stołów bankietowych oraz stołów prostokątnych

W cenie każdego menu weselnego:

– powitanie Młodej Pary lampką wina musującego oraz chlebem weselnym i solą

– lampka wina musującego dla wszystkich Gości w trakcie ceremonii powitalnej

– ustalone szczegółowe menu

napoje zimne i gorące bez ograniczeń

– jednorazowa degustacja menu weselnego dla Pary Młodej

– pokrowce na krzesła dla Pary Młodej i Gości weselnych

– tablica z układem stołów i listą Gości

Ponadto oferujemy:

– patery z owocami, ciastami lub łączone

– stół deserowy, kawowy lub oba

– tort z fontannami

– stół staropolski

Poza tym gwarantujemy:

– sale klimatyzowane

– subtelne dekoracje sal i stołów

– istnieje również możliwość skorzystania z pokoi hotelowych w niedalekiej lokalizacji

Dla Młodej Pary w prezencie:

– 15% zniżki na organizację chrzcin – Karta Stałego Klienta

– 10% zniżki do na specjały szefa kuchni na kolejne odwiedziny w naszej restauracji

 

MENU 1 – 220 zł brutto od osoby – przewidziane na 10h

Przywitanie:  chlebem i solą oraz lampką wina musującego

Obiad:

Zupa
Drugie danie:

  • 2 porcje mięsa na osobę
  • miksy sałatkowe z sosami i jarzynki na ciepło oraz ziemniaki, frytki, ryż.

Przekąski zimne – 4 porcje przekąsek na osobę

Danie na gorąco I

Danie na gorąco II

Woda gazowana, niegazowana z cytryną i miętą, kawa, herbata – bez ograniczeń

 

 


MENU 2 – 250 zł brutto od osoby – przewidziane na 11h

Przywitanie:  chlebem i solą oraz lampką wina musującego

Przystawka

Obiad:

Zupa

Drugie danie:

  • 3 porcje mięsa na osobę
  • miksy sałatkowe z sosami i jarzynki na ciepło oraz ziemniaki, frytki, ryż

Przekąski zimne –  5 porcji przekąsek na osobę

Danie na gorąco I

Danie na gorąco II

Woda gazowana, niegazowana z cytryną i miętą, kawa, herbata – bez ograniczeń

 

 


MENU 3 – 290 zł brutto od osoby – przewidziane na 12h

Przywitanie:  chlebem i solą oraz lampką wina musującego

Przystawka

Obiad:

Zupa

Drugie danie:

  • 3 porcje mięsa na osobę
  • miksy sałatkowe z sosami i jarzynki na ciepło oraz ziemniaki, frytki, ryż

Przekąski zimne – BEZ OGRANICZENIA

Danie na gorąco I

Danie na gorąco II

Woda gazowana, niegazowana z cytryną i miętą, napoje gazowane, soki 100%, kawa oraz herbata – BEZ OGRANICZEŃ

Dodatkowo

POPRAWINY – 90 zł brutto od osoby

  • danie gorące, woda z cytryną, kawa, herbata bez ograniczeń,
  • przekąski oraz dania pozostałe z wesela, sala, obsługa. Nie dotyczy MENU 3

STÓŁ STAROPOLSKI – 49 zł brutto od osoby (min. 40 osób)

  • udziec wędzony, deska boczku wędzonego,
  • wędliny wiejskie, smalec domowy,
  • ogórki małosolne i kiszone, grzybki marynowane,
  • chleb wiejski, chrzan, musztarda, pieczywo,
  • Siwucha (40 ml/osobę)

STÓŁ SŁODKI – 49 zł brutto (min. 40 osób)

  • owoce, ciastka koktajlowe, torciki, słodkości
  • kawa oraz herbata
  • Dopłata do napojów gazowanych i soków 100% bez ograniczeń – 15 zł / os. Nie dotyczy MENU 3

OPEN BAR – 90 zł brutto od osoby – wino białe/czerwone, wódka krajowa, piwo

OPEN BAR PLUS – 105 zł brutto od osoby – wino białe/czerwone, wódka (Finlandia, Absolut) piwo, whisky (Johnnie Walker, Ballantine’s, Grant’s)

 

PRZYSTAWKI:
  • pieczona sakiewka z krewetkami, pstrągiem i koprem włoskim
  • łosoś marynowany na toście z musem chrzanowym
  • indyk w ziołach serwowany na gorących boczniakach w śmietanie
  • sakiewka z drobiem, fetą i suszonymi pomidorami

PRZEKĄSKI – z glazurą lub bez glazury:

  • pierś indycza faszerowana szpinakiem i wędzonym serem
  • roladka drobiowa z suszonymi pomidorami, oliwkami i mozzarellą
  • grillowana polędwiczka w mięsnej otulinie
  • rolada z boczku z suszonymi pomidorami
  • schab ze śliwką i bekonem
  • pierś indycza z gruszką i błękitnym serem
  • kaczka faszerowana z żurawiną i bakaliami
  • pieczony rostbef (rożki z musem chrzanowym) befsztyk tatarski
  • pasztet gęsi z wiśniami filet z łososia w sosie remoulade / z glazurą
  • filet z pstrąga w sosie remoulade / z glazurą
  • tortilla z marynowanym łososiem / tuńczykiem
  • zimne nóżki
  • bakłażan po kaszubsku
  • tymbaliki rybne / drobiowe
  • jajka w różnych odsłonach
  • sałatki koktajlowe, domowe
  • tarty różne (ok. 8 porcji)

ZUPY:

  • rosół z makaronem i kawałkami kurczaka
  • krem z borowików
  • krem z pomidorów z parmezanem świeżą bazylią i łezką śmietany
  • aksamitny krem z warzyw z ziołowymi grzankami
  • zupa rybna z łososiem i krewetkami

DRUGIE DANIA:

  • pierś z gęsi w sosie jabłkowo-borowikowym
  • pierś z indyka w pomidorach i cukinii
  • kaczka pieczona faszerowana ryżem z majerankiem i jabłkiem (ok. 4 porcji)
  • de’volaille
  • pieczona pierś z indyka w sosie curry z ananasem
  • zrazy wołowe zawijane z sosem własnym
  • pieczony karczek w sosie własnym
  • polędwiczki w sosie borowikowym / porowym
  • dorsz zapiekany z warzywami pod beszamelem / w sosie porowo – żurawinowym
  • łosoś z pieca marynowany w imbirze i miodzie z pomarańczą
  • pieczonka golonka w piwie i pomidorach

DLA DZIECI

  • nuggetsy z kurczaka
  • pizza

DANIA NA GORĄCO I:

  • schab pieczony z kością, serwowany z kopytkami sosem własnym i karmelizowaną cebulką
  • szynka płonąca z kaszą i bakaliami oraz zimnymi sosami
  • marynowana pierś indycza pieczona w cieście francuskim podawana z sosem kurkowym

DANIA NA GORĄCO II:

  • boeuf strogonow
  • pieczony kociołek z polędwiczkami i sosem kurkowym
  • żurek z grillowaną białą kiełbasą i paluchem chlebowym

KONTAKT: 58 620 06 48, 516 019 087, restauracja@rozawiatrow.com.pl

Zobacz GALERIĘ