Obiad świąteczny
Zestaw 1: 200zł
- Barszcz tradycyjny (800ml)
- Łosoś z pieca w sosie kaparowym (2 por),
- Pierogi z kapustą i grzybami (15 szt)
- Kapusta modra na ciepło (2 por)
Box 2: 200zł
- Krem z leśnych grzybów z łazankami (800ml)
- Zrazy wołowe w sosie własnym (2 por)
- Pierogi z gęsiną (15 szt)
- Buraczki zasmażane (2 por)
Kolacja świąteczna
Zestaw 3 (półmisek rybny): 156 zł
- filet z sandacza (2 por),
- pstrąg w sosie remoulade (2 por),
- karp w glazurze (2 por),
- śledź w zalewie wiśniowej (300 g)
Zestaw 4 (półmisek mięsny): 156 zł
- roladka drobiowa z suszonymi pomidorami i mozzarellą (2 por),
- schab pieczony nadziewany owocami i bekonem (2 por),
- rolada z kaczki z bakaliami (2 por),
- tradycyjna sałatka jarzynowa (400 g)
Catering
Catering
- pierogi z kapustą i grzybami – 5 szt | 17,00 zł
- pierogi z gęsiną – 5 szt | 22,00 zł
- pasztecik z kapustą i grzybami – 1 szt | 9,00 zł
- pasztecik z mięsem – 1 szt | 9,00 zł
- barszcz wigilijny czysty – 1 litr | 40,00 zł
- zupa grzybowa z łazankami – 1 litr | 52,00 zł
- prowansalska zupa rybna z krewetkami i mulami – 1 litr | 55,00 zł
- flaki po pomorsku – 1 litr | 45,00 zł
- bigos po staropolsku – 100 g | 7,00 zł
- vege strogonow – 100 g | 8,00 zł
- łosoś z pieca w sosie kaparowym – 1 por | 56,00 zł
- dorsz zapiekany w sosie żurawinowym – 1 por | 56,00 zł
- karp smażony w cieście piwnym – 1 por | 54,00 zł
- sandacz na leśnych grzybach w sosie borowikowym – 1 por | 60,00 zł
- kaczka pieczona z jabłkami (ok. 2,5kg) – 1 kg | 110,00 zł
- pierś z kaczki w sosie tymiankowym na selerze – 1 por | 63,00 zł
- polędwiczki w słodkim chilli na kaszy kuskus – 1 por | 53,00 zł
- zraz wołowy – 1 por | 44,00 zł
- zraz wieprzowy – 1 por | 38,00 zł
- dorsz po grecku – 1 por | 20,00 zł
- karp w glazurze, sos tatarski – 1 por | 22,00 zł
- łosoś w sosie remoulade / w galarecie – 1 por | 22,00 zł
- pstrąg w sosie remoulade / w galarecie -1 por | 22,00 zł
- sandacz w galarecie, sos tatarski – 1 por | 22,00 zł
- terrina z łososia – 1 por | 23,00 zł
- śledź w oleju / w śmietanie / w pigwie / w wiśniach – 100 g | 11,00 zł
- tatar z łososia marynowanego – 100 g | 26,00 zł
- carpaccio z łososia – 100 g | 28,00 zł
- pasztet z gęsi z wiśniami – 100 g | 8,00 zł
- rolada z kurczaka z mango i wiórkami kokosowymi – 1 por | 20,00 zł
- rolada z kaczki z bakaliami – 1 por | 23,00 zł
- roladka drobiowa z susz. pomidorami i mozzarellą – 1 por | 20,00 zł
- schab pieczony nadziewany owocami i boczkiem – 1 por | 22,00 zł
- wędzona pierś z kurczaka z naszej wędzarni (ok 200g) – 1 szt | 35,00 zł
- wędzony schab z naszej wędzarni (ok 200g) – 1 szt | 40,00 zł
- buraczki zasmażane / marynowane – 100 g | 7,00 zł
- kapusta modra na ciepło – 100 g | 7,00 zł
- tradycyjna sałatka jarzynowa – 100 g | 8,00 zł
- surówka z kiszonej kapusty – 100 g | 6,00 zł
- strucla makowa (ok. 40 cm długości) – 1 szt | 160,00 zł
- sernik (okrągły – 23 cm, ok. 1,5 kg) – 1 szt | 150,00 zł
Zamówienia przyjmujemy do 22 grudnia.
Odbiór osobisty w restauracji 23 grudnia w godz. 17.00 – 19.00
lub 24 grudnia w godz. 11.00 – 13.00